Seminar v Budimpešti

Teden dni po vrnitvi iz Amsterdama, se je peščica aikidok iz Slovenije udeležila Aikido seminarja pod vodstvom Christian Tissier-a, shihan, 7.Dan v Budimpešti. Seminar je potekal v zelo prijateljskem vzdušju, saj je bilo na tatamijih več kot 200 aikidok iz večih držav.

Na seminarju smo se posvečali predvsem prilagajanju v tehnikah (uke – tori), zakaj so tehnike takšne kot so in zakaj se mora uke prilagajati (prilagajati ne pomeni, da se v tehniki predaš, ampak, da si v vsakem trenutku tehnike tudi sam stabilen in da lahko partnerjevo napako izkoristiš sebi v prid). Če pa v tehnikah ni prave iskrenosti in pravega napada se tudi tehnika ne more zgoditi. Nasprotovanje v tehnikah se v aikidu ne obrestuje ampak samo otežuje osebni razvoj.

Naslednja stvar, ki pa morda ni bila vidna večini  aikidok, pa je ta, da tudi v svetu aikida vlada hierarhija (učenec- učitelj- njegov učitelj-… itd.). Ta vrstni red je treba vedno upoštevati in biti zvest svojemu učitelju, kajti le na tak način boste lahko v svojem aikidu napredovali.

Jasmin Bišćević 3.dan
Aikido Klub Shugyo Kranj

This entry was posted in AIKIDO, AIKIKAI, FOTO, NOVICE and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.