Poročilo z seminarja

Za nami je vrhunski vikend seminar z Wilkom Vriesmanom, 6. dan, Hombu Dojo. V soboto in nedeljo je več kot 45 aikidok Aikikai zveze Slovenije opravilo 4 zanimive in tokrat tudi precej zabavne treninge. Rdeča nit so bili treningi na zelo visokem nivoju, saj so na koncu dvodnevnega seminarja 3 člani opravljali izpite za do sedaj najvišji rang – 4. dan.

Ob sklepnem delu seminarja so tako izpit za 4. dan (yondan) opravili Aleksandr Starovojtov, predsednik zveze, Dejan Bišćević, soustanovitelj zveze, in Jasmin Bišćević, glavni inštruktor zveze in inštruktor v Shugyo Dojo. Sedaj, ko smo dosegli nivo 4. dan, lahko samostojno opravljamo izpite do ranga 2. dan (nidan) in samostojno poročamo o tem v Hombu Dojo (Tokio), kjer izdajo uradno diplomo o opravljenem izpitu. Do sedaj je to nalogo opravljal tehnični direktor zveze, Wilko Vriesman Sensei. Z današnjim dnem torej stopamo na povsem samostojno, uradno aikido pot, brez nadzora tehničnega direktorja. Wilko Vriesman bo seveda ostal naš mentor.

Ob zaključku seminarja smo v zvezi dobili še 3 nove črne pasove. Izpit za 1. dan (shodan) so opravili Goran Žarič, Martin Hari in Janez Dobida. ČESTITAMO!

FOTOGALERIJA

This entry was posted in NOVICE. Bookmark the permalink.